Με τους γονείς του στρατιωτικού Δημήτρη Κούκλατζη συναντήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής - Ποια μηνύματα τους μετέφερε
Συνάντηση με τους γονείς του φυλακισμένου από τους Τούρκους στρατιωτικού Δημήτρη Κούκλατζη, είχε εχθές στην Ορεστιάδα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τους δημάρχους Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη.

Τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο κ.Κουρουμπλής, με την ευκαιρία της παρουσίας του στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο, όπου κήρυξε απόψε την έναρξη του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με τίτλο «αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο», θα διεξαχθεί που διεξάγεται σήμερα και αύριο 20 και 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα και έγινε με κάθε μυστικότητα, χωρίς φυσικά την παρουσία δημοσιογράφων. Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε στοΝ Νίκο και την Σοφία Κούκλατζη την προσωπική του συμπαράσταση αλλά και της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες σε κάθε επίπεδο. Τόσο διπλωματικό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και με κάθε αφορμή όταν υπάρχει επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, όπως πρόσφατα το τηλεφώνημα Τσίπρα-Γιλντιρίμ μετά τον χαμό του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου.

Τους άκουσε να του λένε ποια είναι η κατάσταση του γιου τους όσο και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, όταν τους επισκέπτονται στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου παραμένουν για 50 ημέρες και πως τους είδαν και σήμερα Παρασκευή που και πάλι τους επισκέφθηκαν. Αποχωρώντας από το σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη, ευχήθηκε ολόψυχα να λήξει σύντομα η περιπέτεια των δύο παιδιών, αλλά και η δική τους και σύντομα οι δυο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Η επίσκεψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, αφού αυτή έγινε με την ομιλία του κ.Κουρουμπλή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου, μόλις επ΄σετρεψε μαζί με τους δυο δημάρχους Παρασκευά Πατσουρίδη και Βασίλη Μαυρίδη απ’ την Ορεστιάδα.

Πηγή ρεπορτάζ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια