«Χορεύοντας» στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού ΜουσείουΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τη Δευτέρα 23 Απριλίου (στις 18:00) για μια συναυλία μουσικής δωματίου, στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων της Ορχήστρας «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία». Η φετινή συνεργασία τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου), με μουσικές επιλογές από το Quintarco.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το δημοφιλές σχήμα εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα προσφέρει ένα ταξίδι πέρα από χρονικά όρια και στεγανά:
«Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αίθριου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το παρόν συναντά το παρελθόν. Η μουσική συνδιαλέγεται με τον χορό, θυμίζοντας το "όλον" των τεχνών. Άλλωστε, στην αρχαία Ελλάδα ο όρος Μουσική συμπεριλάμβανε την Ποίηση, το Μέλος και το Χορό, δηλώνοντας το αδιάσπαστο της καλλιτεχνικής έκφρασης. Με αυτή την ιδέα, οι πέντε μουσικοί του Quintarco (Νίκος Μάνδυλας, Μαρίνα Χαραλαμπίδου, Ίρις Λουκά, Βάνια Παπαδημητρίου, Τάκης Καπογιάννης) επέλεξαν το πρόγραμμα της βραδιάς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια