ΗΠΑ: Θα μείνουμε στη Συρία μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας!
Οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία μέχρις ότου επιτευχθούν οι στόχοι της, δήλωσε η πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ, Νίκι Χέλι, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το RT.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ως απάντηση σε μια φερόμενη χημική επίθεση και παρότι στόχος της Αμερικής είναι τα στρατεύματα που είναι στη Συρία να επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν πάνω από 2.000 στρατεύματα στη Συρία.

Η Νίκι Χέιλι πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Συρία, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι της.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, η Χέιλι απαρίθμησε τρεις στόχους για τις ΗΠΑ: την διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα. Την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.

Είναι ο στόχος μας “να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους,” είπε η Χέιλι.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον Οργανισμό Νίκι Χέιλι είχε τονίσε  ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» επισήμανε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι στόχος τους στη Συρία είναι απλά να νικήσουν το ISIS. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Συρία "σύντομα", χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί προθεσμία για οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.

Το σχόλιο του Χέλι έρχεται μόλις μια μέρα αφού οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πραγματοποίησαν μαζική επίθεση πυραύλων σε στόχους της Συρίας. 

Οι πύραυλοι από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη χτύπησαν μια επιστημονική εγκατάσταση στην περιοχή της Δαμασκού, η οποία φέρεται να συμμετείχε στην παραγωγή των χημικών και βιολογικών όπλων, καθώς και μια πρώην βάση πυραύλων δυτικά της Χομς και την αεροπορική βάση Al-Dumayr ανατολικά της Δαμασκού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια