Συγκλονίζει η μαρτυρία της 7χρονης Μάσα από την Ντούμα


Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC από τη Συρία. Η μικρή Μάσα μίλησε για την επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα.

«Αυτή είναι η ιστορία της Μάσα, ενός μικρού κοριτσιού που γλίτωσε από τις ύποπτες για χρήση χημικών επιθέσεις στη Συρία, έτσι όπως την διηγήθηκε η ίδια», αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Η Μάσα μίλησε στο ΒΒC έχοντας στο πλάι τη μητέρα της και περιέγραψε πως εκείνη και η οικογένειά της κατάφεραν να κρυφτούν σε ένα υπόγειο την ώρα που έπεφτε κατά πάνω τους το «βαρέλι» με τα χημικά.

"Βρισκόμασταν στη Ντούμα σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Ξαφνικά έριξαν ένα βαρέλι. Δεν εξερράγη. Έκανε όμως έναν ήχο «φςςςςς». Μας φωνάζανε «ανεβείτε πάνω, ανεβείτε πάνω!» Ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο και έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να αντέξω. Η μητέρα μου έλεγε στον θείο μου: "Η κόρη μου, η κόρη μου, η κόρη μου". Ο θείος μου ήρθε και με πήρε.

Μου έφερε ένα βρεγμένο ρούχο και με πήγε πάνω. Το ιατρείο ήταν στο τέλος του τούνελ. Ηρθαν τρεις γιατροί. Ένας μετέφερε εμένα και ο άλλος την αδερφή μου και έτρεχαν. Μας πήγανε στο πρώτο ιατρείο, μας ξάπλωσαν στο έδαφος και μας έριχναν νερό και μετά μας μια έκαναν μια ένεση. Οταν πέσαμε για ύπνο τα αεροπλάνα έριξαν βόμβες και μας σκέπασε η σκόνη. Ξανακατεβήκαμε στο υπόγειο και είδαμε να μεταφέρουν νεκρούς. Αντί για αέρα, αναπνέαμε την οσμή του αίματος…"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια