28/1/2016 - Δωρεάν πρόγραμμα για άνεργους δημότες Γαλατσίου


Με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon  για τους επόμενους τρεις μήνες, θα βρίσκεται στο Γαλάτσι.
25 συμμετέχοντες, άνεργοι δημότες Γαλατσίου, θα λάβουν δωρεάν εξατομικευμένη συμβουλευτική και κατάρτιση στις Επαγγελματικές Δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν άμεσα μια θέση στην αγορά εργασίας βάσει του επαγγελματικού τους προφίλ, «θέλω» και «μπορώ». 
Το καινοτόμο και βραβευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης «Mellon Skills Accelerator», έχοντας υλοποιήσει 3 απολύτως επιτυχημένους κύκλους ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων στους Δήμους Αχαρνών, Ασπροπύργου και Μαρκοπούλου, με ποσοστό επιτυχίας 50% εύρεσης εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού στόχου των συμμετεχόντων, συνεχίζει την κοινωνική του δράση ξεκινώντας τον 4ο Εντατικό Κύκλο σε συνεργασία με και υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ο Δήμος Γαλατσίου χαιρετίζει την προσφορά της Κοινωνικής Επιχείρησης «knowl» και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό την ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων συμπολιτών μας. Σε μια αστική περιοχή, όπου η μεσαία τάξη επιβαρύνεται και πλήττεται από τη χρόνια κρίση, και με την κοινωνική συνοχή να υπονομεύεται, αφήνοντας ανθρώπους στο φόβο, και δυστυχώς στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, η πρωτοβουλία αυτή είναι κρίσιμη και ουσιαστική για πολλούς συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. Γι’ αυτό, κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ένταξη περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, μας έχει αρωγούς. Σε αυτό το πλαίσιο καλωσορίζουμε τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon στο Δήμο μας και ευχαριστούμε τους φορείς και τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη των ωφελούμενων».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και 3 Φεβρουαρίου 2017Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ΕΔΩ. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια