20/1/2017 - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ: Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΑΡΧΕ!


   Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Γαλατσίου, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου Βασίλης Παπαδιονυσίου, ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος Δήμαρχος στην Ελλάδα, με 32 συναπτά έτη στο αξίωμα του.   
Ο αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου γεννήθηκε στα Καμίνια του Ν. Αχαΐας. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για λίγα χρόνια, καθώς στη συνέχεια αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος το 1964, όταν το Γαλάτσι έγινε Δήμος και μετέτρεψε μια μικρή κοινότητα σε μια σύγχρονη πόλη. Αρκετές φορές του προτάθηκαν μεγαλύτεροι ρόλοι στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ποτέ δε θέλησε να εγκαταλείψει τον Δήμο Γαλατσίου. Επίσης, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και μέσα από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και το 2013 τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ενώ το όνομά του έχει δοθεί στο Άλσος Βεΐκου.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, στη 13:00. Στη συνέχεια η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο B’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Κοινωνικό Συσσίτιο & Παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου. Για τον λόγο αυτό, αρμόδιοι υπάλληλοι των δομών αυτών θα βρίσκονται στην Αγία Γλυκερία, αλλά και στο Β΄ Κοιμητήριο, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τα αντίστοιχα έγγραφα παραλαβής – παράδοσης των χρημάτων.
Σύμφωνα με την απόφαση-ψήφισμα 3/2017 του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της 20/1/2017 αποφασίστηκε ομόφωνα να:

  •    Να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με δαπάνες του Δήμου.
  •    Να κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου, αντί στεφάνου, ποσό υπέρ του Κοινωνικού Συσσιτίου και Παντοπωλείου.
  •    Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στην οικογένειά του.
  •    Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημαρχείο Γαλατσίου και σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια του Δήμου από σήμερα και έως και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία.
  •    Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, την ώρα της εξοδίου ακολουθίας του ως ένδειξη πένθους.
  •    Να δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου η απόφαση - ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια