12/1/2017 - Με επισημότητα τελέστηκαν τα Θεοφάνεια 2017 στο Άλσος Βεϊκου

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν και φέτος στο Γαλάτσι τα Άγια Θεοφάνεια, η μεγαλύτερη γιορτή των υδάτων. Στην τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Κολυμβητήριο του Άλσους Βεϊκου την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου, κ. Δαμασκηνός και παραβρέθηκαν οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες Νικόλαος και Τίτος.
Την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ακολούθησαν νεαροί κολυμβητές και κολυμβήτριες, αλλά τελικά το Σταυρό έπιασε η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, Ζωή Ελένη Πανάρετου, στην οποία ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος απένειμε τιμής ένεκεν ένα σταυρό.


Ο Δήμαρχος Γαλατσίου συνεχάρη όλους τους κολυμβητές και ευχήθηκε σε όλους τους συμπολίτες μας  η νέα χρονιά να είναι πιο φωτισμένη, ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού  παρακολούθησαν  ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και τοπικού Τύπου, καθώς και πλήθος κόσμου. Με το πέρας της τελετής ακολούθησε καφές και κεράσματα για όλους τους παρευρισκομένους στο αναψυκτήριο που βρίσκεται πάνω από το κολυμβητήριο του Άλσους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια