16/10/2015 - ΑΥΡΙΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!







Γαλάτσι: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες


Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που στεγάζονται στο κλειστό γήπεδο Παλαί, καλεί το Σάββατο 17 Οκτώβρη (11.30πμ στο Παλιό Τέρμα, Γαλατσίου και Βεϊκου) η Επιτροπή Αλληλεγγύης  που συγκροτήθηκε στο Γαλάτσι την περασμένη Δευτέρα. Η πορεία θα βαδίσει προς το Παλαί. 
Στη συγκέντρωση καλούν επίσης η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Δασκάλων Αθηνά, συλλογικότητες από τις όμορες περιοχές, από τη Νέα Ιωνία η Δημοτική Κίνηση Εκτός Σχεδίου, από τη Νέα Φιλαδέλφεια η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ στις παραπάνω περιοχές και σε Πατήσια-Κυψέλη.
Ηδη το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική εξόρμηση της Επιτροπής στο Παλιό Τέρμα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από τη Γ’ ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Δασκάλων Αθηνά (σωματείων που συμμετέχουν την επιτροπή), μαθητών, ανένταχτων αγωνιστών και αγωνιστών από διάφορους πολιτικούς χώρους (ΛΑΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ) και από την ΚΕΕΡΦΑ. 
Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το κάλεσμα της επιτροπής σε συλλόγους, φορείς και αγωνιστές της περιοχής για συμμετοχή στη συγκέντρωση: «Δεν θέλουμε άλλους πνιγμούς μικρών παιδιών στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά ασφαλή είσοδο από τα σύνορα, άσυλο για τους πρόσφυγες και διευκόλυνσή τους να πάνε στις χώρες προορισμού τους… Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση διάθεση των απαραίτητων πόρων, μέσων και προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων στο Παλαί, αξιοπρεπή σίτιση, στέγαση και υγιεινή, γιατρούς και φάρμακα. Aπαιτούμε από το Δήμο να διεκδικήσει και να παράσχει τις αναγκαίες υποδομές, τα απαραίτητα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό…»


ΠΗΓΗergatiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια