8/9/2015 - ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ!


Μοναδικό αφιέρωμα και βράβευση του χορευτή Φώτη Μεταξόπουλου στο Ανοιχτό Θέατρο άλσους Βεϊκου

Ο Δήμος Γαλατσίου τίμησε στις 26 Αυγούστου τον χορευτή Φώτη Μεταξόπουλο για την μεγάλη καλλιτεχνική διαδρομή και την προσφορά του στο χορό στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού αφιερώματος με θέμα : «Χορεύοντας με το φως και το μετάξι», στο Ανοιχτό Θέατρο του άλσους Βεϊκου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου «Παρέα με τα’ αστέρια».
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα αναδρομικό βίντεο  με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη μεγάλη πορεία του Φώτη Μεταξόπουλου, για να ακολουθήσει ένα όμορφο ταγκό από ένα εξαιρετικό ζευγάρι γνωστών χορευτών, την Σοφία Τρανά και τον Τζίμη Κάλλη.
Ακολούθησε ο χορευτής-θρύλος με την τρίτη γενιά Μεταξόπουλων, τα εγγόνια του, να χορεύουν όλοι μαζί στη σκηνή, ενώ ο μεγάλος καλλιτέχνης συγκίνησε το κοινό όταν στη συνέχεια χόρεψε ένα ζεμπέκικο.
Ο Φώτης Μεταξόπουλος, αυτός ο θρύλος του χορού, χορεύοντας μαζί με τα εγγόνια και στη συνέχεια μόνος του ένα ζεϊμπέκικο κατάφερε να δημιουργήσει την επιθυμία στο κοινό να ανέβει και εκείνο στη σκηνή και να χορέψει μαζί του, γιατί ο χορός είναι ένα τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων της ψυχής.
«Τα φώτα της σκηνής, σε αντίθεση με αυτά της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, δεν σβήνουν ποτέ. Σε ακολουθούν πάντοτε ακόμα και όταν περπατάς στον δρόμο» ακουγόταν στο αναδρομικό βίντεο του χορευτή .
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος του απένειμε τιμητική πλακέτα, παρουσία του γιου του χορευτή, Πάνου Μεταξόπουλου και των εγγονών του, ενώ τη βραδιά έκλεισαν η Αναστασία Μεταλληνού και ο  σπουδαίος ερμηνευτής Θάνος Ολύμπιος με αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, πλαισιωμένος από τον Σπύρο Ζερβό στο μπουζούκι και τον Χάρη Μπούτσικα στο πιάνο. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Κώστας Παπασπήλιος.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια