18/9/2015 - ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!


Από τις 24-9 έως και τις 30-9 δωρεάν εξετάσεις για το κοινό στο ισόγειο του Δημαρχείου στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στον Γενικό Πληθυσμό»

Η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Υγιεινής και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – ΚΑΠΗ (Ο.Κ.Π.Α.) του Δήμου μας,  συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, που αφορά την «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στον Γενικό Πληθυσμό».
Οι δωρεάν εξετάσεις θα υλοποιηθούν Πέμπτη 24, Παρασκευή 25, Δευτέρα 28, Τρίτη 29 & Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 09:00 π.μ. – 12:00 μ.μ., στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους).
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τον σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.
Στην Ελλάδα περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Αν και ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών, είναι ένα νόσημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια και επηρεάζει δυσανάλογα τις χαμηλές κοινωνικοοικονομικά ομάδες και τις μειονότητες.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2102222011, 2132055376, στην κ. Τερζόγλου Αλεξάνδρα – Νοσηλεύτρια.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια