17/9/2015 - ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ!


Γαλάτσι: Κωσταλέξι με θύμα 38χρονη επί 12 χρόνια!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη δράση του μαστροπού - Πρώτη φορά εξιχνιάζεται στην Ελλάδα τέτοια περίπτωση – Φωτογραφίες από τον χώρο στον οποίο γίνονταν οι γυμνές φωτογραφίσεις.


Μια απίστευτη υπόθεση μαστροπείας μέσω ίντερνετ, είδε το φως της δημοσιότητας μετά από παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  Για 12 ολόκληρα χρόνια ο “ιντερνετικός μαστροπός” απειλούσε  συστηματικά 38χρονη ημεδαπή, με το πρόσχημα της δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών της στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό της σε σειρά ερωτικών δραστηριοτήτων. Δράστης ένας 50χρονός φωτογράφος από το Γαλάτσι με σπουδές πληροφορικής...
Από την ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα του 50χρονου (υπολογιστές, διακομιστές κτλ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου. Στα αρχεία αυτά απεικονίζονται και άλλες γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν, ενώ φέρεται να είχαν αποσπαστεί από αυτές, με παρόμοιο τρόπο δράσης, με σκοπό τη δόλια και οικονομική εκμετάλλευση τους. Οι πληροφορίες της αστυνομίας λένε πως υπάρχουν τουλάχιστον 5 ακόμα περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα του φωτογράφου και πλέον οι έρευνες γίνονται σ΄ όλα τα επίπεδα. Είναι η πρώτη φορά που εξιχνιάζεται στην χώρα μας περίπτωση διαδικτυακής μαστροπείας, ενώ όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί  “η ιστορία με την 38χρονη θυμίζει “ηλεκτρονικό” Κωσταλέξι...”. 
Το κατήγγειλε η ίδια 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 38χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία το 2003 ανταποκρινόμενη σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων, έναντι χρηματικής αμοιβής, ήλθε σε επικοινωνία με τον 50χρονο συλληφθέντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, μετά την αρχική φωτογράφηση ο 50χρονος έπεισε την 38χρονη να προβεί σε γυμνή φωτογράφηση και στη συνέχεια την απειλούσε, μέχρι και σήμερα (για 12 συναπτά έτη), ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω γυμνές φωτογραφήσεις (δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον χώρο όπου γίνονταν οι φωτογραφίσεις). 
Από τα μέσα του έτους 2004, ο 50χρονος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες απειλές, εξανάγκαζε την 38χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής, ασκώντας μάλιστα και πράξεις βίας εναντίον της για να κάμψει τις αντιρρήσεις της. 
Από το 2008 ο 50χρονος χρησιμοποιούσε την 38χρονη μόνο σε γυμνές φωτογραφήσεις, εξαιτίας αναφερόμενης απόπειρας αυτοκτονίας της, ενώ από το 2014 την εξανάγκαζε επιπλέον να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα υπολογιστή, συνδεδεμένου στο διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή. 
Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση τους, καθώς και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του Διαδικτύου. 
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος ημεδαπός, ως εμπλεκόμενος στην παράνομη δραστηριότητα. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες χθες , διενεργήθηκαν έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία και στον χώρο εργασίας του 50χρονου, όπου διακριβώθηκε και ψηφιακά η συμμετοχή του στις υπό έρευνα πράξεις.Ειδικότερα από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα που κατείχε ο 50χρονος (υπολογιστές, διακομιστές κτλ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν - εκτός από την 38χρονη - και άλλες γυμνές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν. Τα αρχεία αυτά φέρεται να είχαν αποσπαστεί με παρόμοιο τρόπο δράσης, με σκοπό την δόλια και οικονομική εκμετάλλευση τους.
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• σταθερός Η/Υ, ο οποίος περιέχει (4) εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε διάταξη RAID,
• σταθερός Η/Υ που χρησιμοποιείται ως εξυπηρετητής (server) αρχείων, περιέχων (3) εσωτερικούς σκληρούς δίσκους,
• (120) φωτογραφίες με γυμνές γυναίκες και φωτογραφικό άλμπουμ με (31) φωτογραφίες όμοιου περιεχόμενου και 
• δύο (2) κάρτες μνήμης
Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο όπου γίνονταν οι γυμνές φωτογραφίσεις


Διάβασε περισσότερα στο: Γαλάτσι: Κωσταλέξι με θύμα 38χρονη επί 12 χρόνια! | Plus: Κοινωνία | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια