ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Ένοχος για Ανθρωποκτονία Εξ Αμελείας ο Πιστόριους!!!


ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 15 ΕΤΗ

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

Ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε το δικαστήριο, τον παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος είχε πυροβολήσει θανάσιμα την φίλη του Ρίβα Στίνκαμπ πέρυσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Χθες απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας, καθώς το δικαστήριο δεν έκρινε επαρκή τα στοιχεία για να τον καταδικάσει για φόνο εκ προμελέτης.

Ενοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους
Ο Πιστόριους δεν είχε κάποια έντονη αντίδραση όσο άκουγε την απόφαση. Παρέμεινε απαθής και καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια του. Η ετυμηγορία συνεπάγεται μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών, αν και σύμφωνα με νομικούς που επικαλείται το BBC, είναι πιο πιθανό ο αθλητής με τα τεχνητά μέλη να καταδικαστεί σε 7ετή-10ετή φυλάκιση. Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.
Χθες, το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της δολοφονίας, θεωρώντας ότι δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν πέραν αμφιβολίας ότι ο Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τον φόνο της φίλης του. Έγινε επίσης δεκτό το επιχείρημα ότι ο αθλητής φοβήθηκε για τη ζωή του, γι 'αυτό και πυροβόλησε, ενώ ειπώθηκε ότι δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την πόρτα, δηλαδή την σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ.
«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια», σημείωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.
Ο ίδιος ο Πιστόριους αρνείται ότι δολοφόνησε την Στίνκαμπ και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, όταν μπήκε στο σπίτι του, στις 14 Φεβρουαρίου 2013.
«Σοκαρισμένος» δήλωνε χθες ο ποινικολόγος Μάρτιν Χουντ αφού άκουσε τη δικαστή να αποκλείει την καταδίκη για φόνο. «Πιστεύω ότι θα επικριθεί από τον κόσμο της δικαιοσύνης», σημείωσε, προσθέτοντας:
«Το γενικό αίσθημα είναι ότι η δικαστής έκανε ένα λάθος (...) το γενικό αίσθημα στη δικαστική κοινότητα είναι πως είναι ένοχος για φόνο».
«Πώς μπορείτε να πυροβολείτε εσκεμμένα τέσσερις φορές στην πόρτα μιας τουαλέτας και να μην φανταστείτε την πιθανότητα ότι μπορεί να σκοτώσετε κάποιον στο εσωτερικό;» έγραψε χθες στο twitter ο Τζέιμς Γκραντ, καθηγητής ποινικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Βιτς του Γιοχάνεσμπουργκ.

ΠΗΓΗethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια