Ανοίγει η Ομορφοκκλησιά!!!


Ανοιχτή η Ομορφοκκλησιά ανήμερα της εορτής του Αγ. Γεωργίου την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η ξακουστή Ομορφοκκλησιά, η οποία βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, είναι ένας από τους ομορφότερους βυζαντινούς ναούς στο νομό Αττικής. Ο βυζαντινός ναός του Αγ. Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) κτίστηκε το 12ο αιώνα και από το 1921 έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο. Ο ναός είναι γνωστός ως Ομορφοκκλησιά λόγω της χάρης και της κομψότητάς του.
Χαρακτηριστικές είναι οι τοιχογραφίες που κοσμούν το ναό, οι οποίες απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Αγ. Γεωργίου. Ο περιβάλλον χώρος είναι καταπράσινος και ενδείκνυται για περιπάτους.
Η Ομορφοκκλησιά παραμένει κλειστή όλο το χρόνο εκτός από την ημέρα που γιορτάζει ο Αγ. Γεώργιος. Φέτος θα είναι ανοιχτή από την Τρίτη 22 Απριλίου μετά το μεσημέρι ενώ το απόγευμα 19:00μ.μ θα πραγματοποιηθεί αρτοκλασία.Την Τετάρτη 23 Απριλίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Γεωργίου, ο βυζαντινός ναός θα είναι ανοιχτός και επισκέψιμος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.Θα τελεστεί πρωινή λειτουργία από τις 7.30 π.μ. έως τις 10.30π.μ. και εσπερινός από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
          «Είναι ιδιαίτερη τιμή για το δήμο μας να υπάρχει στα διοικητικά του όρια αυτός ο μοναδικής ομορφιάς βυζαντινός ναός του Αγ. Γεωργίου, γνωστός ως Ομορφοκκλησιά, τον οποίο επισκέπτεται κόσμος από κάθε σημείο της Αττικής. Ειδικά την ημέρα της εορτής του πλήθος κόσμου έρχεται να προσκυνήσει και να θαυμάσει τις μοναδικές τοιχογραφίες του και τον τρούλο του», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια