Νίκος Μαγκανάρης: «Το Γαλάτσι Μίλησε»!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Το Γαλάτσι μίλησε!
Πάνω από 1.000 πολίτες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μαγκανάρη
 «Θα είμαι δήμαρχος όλων των Γαλατσιωτών. Η μόνη μου αναφορά και στήριξη είστε εσείς! Δεν εξυπηρετώ συμφέροντα!», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των κατοίκων του Γαλατσίου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νέα Αρχή» την Τετάρτη το απόγευμα στη λεωφόρο Βεΐκου 50.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τα στελέχη του συνδυασμού να κάνουν λόγο για πάνω από 1.000 Γαλατσιώτες και τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Μαγκανάρη να αρχίζει την ομιλία του με ένα «μεγάλο ευχαριστώ»  και τη φράση «το Γαλάτσι μίλησε».
Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και εδραίωσε την πεποίθηση για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 18ης Μαΐου, που θα αλλάξει τη μοίρα της πόλης.


«Θα είμαι δήμαρχος όλων των Γαλατσιωτών. Δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα κανενός. Η  μόνη μου αναφορά και στήριξη είστε εσείς, μαζί θα νικήσουμε για να φτιάξουμε το δήμο που μας αξίζει», είπε ο Νίκος Μαγκανάρης.
Στην ομιλία του που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των πολιτών τόνισε ότι η απερχόμενη διοίκηση ότι ήταν να δώσει το έδωσε, κούρασε και κουράστηκε και πρέπει να αποδοκιμαστεί στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.
«Στη συνείδηση του κόσμου αποτελεί πλέον παρελθόν. Υποσχέθηκε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν τα μνημόνια στη ζωή των πολιτών, επισημαίνοντας τα εξής:
«Δεσμεύομαι ότι δεν θα επιτρέψω να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί χωρίς φαγητό στο σχολείο, κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και φάρμακα».
«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίκαιος και αποτελεσματικός δήμαρχος που θα κάνει πρωταγωνιστές της πόλης μας τους άξιους και ικανούς».


 «Σας ζητάω να με εμπιστευτείτε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους πειραματισμούς και μηχανισμούς που αγνοούν την κοινωνία και τις ανάγκες της».
Δεσμεύσεις- προτεραιότητες
Ο Νίκος Μαγκανάρης παρουσίασε το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου το οποίο όπως είπε θα εξασφαλίζει την συμμετοχή των δημοτών στην λήψη των αποφάσεων και την ουσιαστική συνεργασία με δημοτικές παρατάξεις και τοπικούς συλλόγους.
«Στόχος μας δεν είναι μόνο να κερδίσουμε αλλά να μπορέσουμε να διοικήσουμε. Δεν φτάνει μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς, και εμείς θέλουμε και μπορούμε» τόνισε.


Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής που θα σχηματίσει είναι :
- η δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας 24ώρης λειτουργίας
- η στήριξή της κοινωνίας, και η αλληλεγγύη με κοινωνική και όχι επιδοματική πολιτική.
Η βελτίωση της καθημερινότητας με μείωση μέχρι και κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
- Η εφαρμογή κοινωνικών τιμολογίων στα ανταποδοτικά τέλη.
-Η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου.
-Η βελτίωση βασικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι χρήσεις γης, τα δίκτυα πεζοδρόμων.
-Η αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων δημοσίων χώρων, η δημιουργία μιας καλαίσθητης και φιλικής προς τους πολίτες πόλης.
-Η ενίσχυση την ανακύκλωσης – κομποστοποίηση σε επίπεδο γειτονιάς - και διαλογή στην πηγή.
-Η δημιουργία ΚΑΠΗ, Στεκιού Νεολαίας και παιδικών σταθμών στο Γαλάτσι.
-Η ανάπλαση των Τουρκοβουνίων και η σύνδεση με το Αττικό Άλσος
-Η ανάπλαση και αποκατάσταση των ανενεργών λατομείων με τρόπο που να επιτρέπει βιομηχανικών μνημείων
-Η αξιοποίηση του Παλαί προς όφελος των νέων της πόλης μας και των όμορων δήμων


Γραφείο Υποδοχής Πολιτών
Ο Νίκος Μαγκανάρης ανακοίνωσε την δημιουργία γραφείου υποδοχής πολιτών με επικεφαλής το Συμπαραστάτη του Δημότη προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα με τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό.
Όπως υπογράμμισε, ως νέος δήμαρχος θα εξασφαλίζει διαφάνεια σε όλες τις προσλήψεις προκειμένου οι πολίτες του Γαλατσίου να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία.
«Στο τέλος κάθε έτους θα γίνεται απολογισμός και θα λογοδοτούμε στους πολίτες», τόνισε
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου εξήγησε ότι τα λεφτά θα βρεθούν από την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και την ανακατανομή πόρων του δήμου με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 48 υποψήφιων του συνδυασμού, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι επιστήμονες και κατεβαίνουν για πρώτη σε εκλογική αναμέτρηση.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια