ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: Malaysian: Το Boeing έχει χαθεί οριστικά. . .


Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές δήλωσαν ότι "χωρίς καμία αμφιβολία" ότι το Boeing έχει χαθεί οριστικά και πως δεν έχει επιβιώσει κανένας. Η ανακοίνωση έγινε με αποστολή sms προς τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, τόνισε ότι "με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω ότι πλέον υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η τελευταία θέση του αεροσκάφους ήταν στον Ινδικό Ωκεανό, νότια του Περθ".

Οι έρευνες, πάντως, για το χαμένο Boeing έχουν εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα και το θρίλερ συνεχίζεται.

Αυστραλιανό αεροσκάφος, που συμμετέχει στις έρευνες για το εξαφανισμένο μαλαισιανό Boeing, εντόπισε δύο νέα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.

Όπως δήλωσε στο κοινοβούλιο, αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο αντικείμενα, ένα κυκλικό γκριζοπράσινο και ένα ορθογώνιο χρώματος πορτοκαλί, και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ανασύρει εντός των επομένων ωρών.

Νωρίτερα, στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Iliouchine-76, που έχει σταλεί από τις κινεζικές Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών, είχε παρατηρήσει "αντικείμενα" στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, αλλά αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν κατόρθωσε να τα βρει.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης του αεροπλάνου της Malaysia Airlines.

Σε μια συγκεκριμένη περιοχή στη θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής φέρεται πως έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους μεγάλα αντικείμενα, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα ανακτήσουν.

Ένα θαλάσσιο κομμάτι 2.500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ είναι το σημείο που πιθανόν θα είχε συντριβεί το αεροπλάνο εάν συνέχιζε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του.

Βάσει εικόνων που έχουν σταλεί από κινεζικούς και πρόσφατα γαλλικούς δορυφόρους, η περιοχή αναζήτησης έχει περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» και είπε ότι υπάρχουν «νέες ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη». Ωστόσο, οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία από τον γαλλικό δορυφόρο δείχνουν πως η θέση των αντικειμένων βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε υπολογιστεί βάσει προηγούμενων στοιχείων. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον γαλλικό δορυφόρο, η περιοχή αναζήτησης φέρεται πως είναι 850 χιλιόμετρα βόρεια από αυτή που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες.

«Δεν είναι στην περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως το πιο πιθανό σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος», δήλωσε ο Τρας στο δίκτυο ABC. «Ωστόσο πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές. Βασιζόμαστε, υποθέτω, σε οποιαδήποτε πληροφορία βοηθά στις προσπάθειές μας να βρούμε το μέρος όπου θα επικεντρώσουμε τις έρευνές μας», είπε.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια