ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

   Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Κ. Τσίρου, ο γνωστός δημοτικός σύμβουλος και Υπεύθυνος Πρασίνου κ. Γιάννης Μανιάτης υποδέχθηκε τους πολιτικούς του φίλους στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, την Τετάρτη 5 Μαρτίου. Δεν είναι υπερβολή εάν πούμε ότι μόνο σε αντίστοιχες εκδηλώσεις υποψηφίων δημάρχων, υπάρχει τέτοια μεγάλη προσέλευση.
   Ο κ. Μανιάτης είναι ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του συνδυασμού του Δημάρχου, που ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αναγνωρίζουν την εντιμότητα που τον διακρίνει. 




   Ιδιαίτερα ανθρώπινη και ζεστή ήταν η στιγμή, που στο βήμα ανέβηκε πρώτη η κόρη του Νατάσα για να προλογίσει τον πατέρα της, με λόγια θερμά. Ο ίδιος έδειξε να συγκινείται.
 Αρχικά, ο κ. Μανιάτης προέβη κυρίως σε έναν απολογισμό του έργου της Διοίκησης, με ειδική αναφορά σε θέματα και τομείς, που διαχειρίστηκε ο ίδιος επιτυχώς.
Η ομιλία του, που συνοδεύτηκε από προβολή διαφανειών, ξεκίνησε  με εκτενή αναφορά στις επιπτώσεις της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και κυρίως της οικονομικής κρίσης στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιγράφοντας το περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας που έχει διαμορφωθεί για τους Δήμους και τον κίνδυνο διάλυσης βασικών δομών.
   Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής τις δύο τελευταίες τετραετίες, με αναφορές, μεταξύ άλλων, στην Υγεία-Κοινωνική Πολιτική , στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΑΠΗ,  τα τεχνικά έργα (Καμίνι, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Πλατείες, Αναπλάσεις νησίδων) και στην καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου.
   Αναφέρθηκε αναλυτικά στην επιχορήγηση των 800.000 από το ΕΣΠΑ, που με δική του πρωτοβουλία και προσπάθεια, ήρθε στους Παιδικούς Σταθμούς, την περίοδο που ήταν Πρόεδρος, ώστε μεγάλος αριθμός παιδιών να μην πληρώνει τροφεία, και μάλιστα, χωρίς να πληρώσει μεσάζοντες (όπως συμβαίνει συνήθως) για την κατάθεση του σχετικού φακέλου στον αρμόδιο φορέα, τον οποίο (φάκελο) συνέταξε και κατέθεσε ολομόναχος!
   Περιέγραψε τη δική του συμβολή στην Υπηρεσία Πρασίνου, της οποίας προΐσταται τα τελευταία 2 χρόνια, με σημαντικές αναδασώσεις στα Τουρκοβούνια, συντηρήσεις των χώρων πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό, το έργο του ΣΠΑΤ, του οποίου είναι Πρόεδρος, την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από εκδηλώσεις που διοργάνωσε με μηδενικό κόστος και την καλή συνεργασία που ανέπτυξε  με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. 



   Τέλος, παρουσίασε στο κοινό νέα σε ηλικία άτομα, που συμμετέχουν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του, ζητώντας τους να τους στηρίξουν. Πρόκειται για τους/τις: Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Δικηγόρος), Σπύρος Κομπορόζος (Οικονομολόγος), Ρεββέκα Γκολφινοπούλου (Ασφαλιστικός Σύμβουλος), Χρύσα Φαρδούλη (Δημοσιογράφος), Γιώτα Στούμπου-Σιέμου (Ιδιωτ. Υπάλληλος), Κάτια Χρηστοδούλου (Φαρμακοποιός).

   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κ. Τσίρο, που ήταν παρών από την έναρξη της εκδήλωσης, να απευθύνει θερμό χαιρετισμό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια