Γράφει η
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και Χρόνια Πολλά σε όλες μας!!!
Σήμερα το μενού μας έχει το ποιο ωραιότερο γλυκάκι στο κόσμο, την μαρμελαδίτσα, που μικροί και μεγάλοι όταν ακούν τ' όνομα της τρέχουν σαν τρελοί στο πρωινό τραπέζι!!!
Και γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όπως, έλεγε και η γιαγιά μου, ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Μαρμελαδένιο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
3 κιλά μήλα
3 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξεκινάμε αφαιρώντας την φλούδα από τα μήλα. Κατόπιν, βγάζουμε τα κοτσάνια και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από το λεμόνι μας, ώστε να μην μαυρίσουν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και σιγοβράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια της βράσης λιώνουμε τα μήλα με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις δέσει το μείγμα το βγάζουμε από την φωτιά και τέλος το αφήνουμε να κρυώσει.
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και Χρόνια Πολλά σε όλες μας!!!
Σήμερα το μενού μας έχει το ποιο ωραιότερο γλυκάκι στο κόσμο, την μαρμελαδίτσα, που μικροί και μεγάλοι όταν ακούν τ' όνομα της τρέχουν σαν τρελοί στο πρωινό τραπέζι!!!
Και γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όπως, έλεγε και η γιαγιά μου, ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Μαρμελαδένιο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
Σπιτική Μαρμελάδα Μήλου!
Υλικά
3 κιλά μήλα
3 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αφαιρώντας την φλούδα από τα μήλα. Κατόπιν, βγάζουμε τα κοτσάνια και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από το λεμόνι μας, ώστε να μην μαυρίσουν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και σιγοβράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια της βράσης λιώνουμε τα μήλα με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις δέσει το μείγμα το βγάζουμε από την φωτιά και τέλος το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!
0 Σχόλια