«Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ¨Πάνος Μυλωνάς¨ το πρόγραμμα «Οδική Ασφάλεια-Αλκοόλ-Παραβατικότητα» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ¨Πάνος Μυλωνάς¨ το πρόγραμμα «Οδική Ασφάλεια-Αλκοόλ-Παραβατικότητα» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου».
 
Ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής (AvenueForSafety) που έχει σχεδιαστεί από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και εννιά εξειδικευμένους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και έχει ως στόχο τη μείωση των δυστυχημάτων μέσω θεωρητικής - βιωματικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές σχολείων της πόλης μας.
Το θεωρητικό κομμάτι του προγράμματος περιείχε ομιλίες και παρουσιάσεις στα σχολεία με τη χρήση αλληλεπίδρασης και ενεργούς συμμετοχής των εκπαιδευομένων. Το πρωινό της Δευτέρας 10 Μαρτίου οι μαθητές του 2ου Ε.Π.ΑΛ Γαλατσίου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος για όλα τα θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και τη συνολικότερη επιμόρφωση των νέων.
«Η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και η παρακολούθηση του προγράμματος από 300 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την οδική συμπεριφορά και τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος-Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Δήμου Γαλατσίου Αθανάσιος Μπούρας.
Την επόμενη ημέρα, το θεωρητικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ, το 6ο ΣΕΚ και το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.
Οι μαθητές των σχολείων της πόλης, πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, παρακολούθησαν και το Βιωματικό Πρόγραμμα που υλοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Άλσος Βεΐκου.  και περιείχε βιωματική Εκπαίδευση με τον εξοπλισμό των εξομοιωτών που περιείχε:
·         Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου
·         Προσομοίωση πρόσκρουσης με ζώνη ασφαλείας
·         Συσκευή ακριβούς υπολογισμού χρόνων αντίδρασης και αποστάσεων ακινητοποίησης για κάθε οδηγό σε διαφορετικές συνθήκες
·         Ζυγαριά συσχέτισης βάρους και ταχύτητας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης
·         Προσομοίωση μέθης
  «Ευχαριστούμε θερμά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την άψογη παρουσίαση του προγράμματος που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας σημαντικές γνώσεις στους μαθητές της πόλης μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.
Στο τέλος του προγράμματος χορηγήθηκαν στα παιδιά, έντυπα, ενημερωτικό υλικό καθώς και αφίσες της Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια