Σήμερα ή Αύριο τα Οικογενειακά Επιδόματα του ΟΓΑ

Αύριο τα Οικογενειακά Επιδόματα του ΟΓΑ


Αύριο τα Οικογενειακά Επιδόματα του ΟΓΑ 

   Αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου ή το αργότερο την Παρασκευή θα γίνει η νέα πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που εκκρεμούν από πέρσι σε περίπου 22.000 δικαιούχους από τους 48.000 που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος των διορθώσεων του εντύπου Α21.

   Αύριο ή το πολύ μεθαύριο οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το έτος 2013 θα πάρουν χρήματα σύμφωνα με τον Διοικητή του Οργανισμού.
   Η νέα πληρωμή αφορά όσους είχαν κάνει διόρθωση στο Α21 ενώ εκκρεμούν ακόμη 39.000 τέτοιες υποθέσεις που δεν έχουν λάβει καθόλου τα χρήματα που δικαιούνται για το 2013.
   Η πληρωμή που θα γίνει όπως αναμένεται αύριο στις 27 Μαρτίου θα αφορά 22.835 δικαιούχους και θα δουν τα χρήματα αναδρομικά για όλο το έτος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
   Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα που λαμβάνουν (επίδομα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων) ώστε να δουν εαν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω taxisnet .
   Η προθεσμία για τις διορθώσεις αλλά και τυχόν νέες αιτήσεις έληγε στις 28 Φεβρουαρίου ενώ ακόμη και διορθώσεις που έχουν γίνει πολύ πριν δεν φαίνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του ΟΓΑ να έχουν εκκαθαριστεί.
   Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ενημερώνει τους αιτούντες εάν δεν πληρούνται τελικά τα κριτήρια για τα επιδόματα και τελικά δεν θα τα λάβουν καθόλου. 168.000 ήταν αυτοί που έκαναν αίτηση αλλά μετά την διασταύρωση των εισοδημάτων τους δεν πληρούσαν τα κριτήρια
   Ο έλεγχος γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (ww.oga.gr) και ο δικαιούχος χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του και τον αριθμό αίτησης Α21.
   Τον αριθμό της αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στο προσωπικό λογαριασμό τους στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ειδική εφαρμογή για τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων.

www.dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια