Η Λαχταριστή Συνταγή της Τόνιας: Τα Σφουγγαράκια της Τυρινής!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου, Καλό Τριήμερο σε όλες μας, με πολύ χαρά και διασκέδαση!
  Σήμερα το μενού  μας έχει λόγω και αύριο που είναι η Κυριακή της Τυρινής, απολαυστικά Σφουγγαράκια Τυριού.
   Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Τυρινό» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!





Τα Σφουγγαράκια της Τυρινής! 

Υλικά 

120 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
60 γραμμάρια βούτυρο
90 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Υλικά για το Σιρόπι

225 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση

   Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη σόδα, το αλάτι και το βούτυρο. Αμέσως ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το τυρί και το αυγό.
   Στην συνέχεια και με καθαρά χέρια πλάθουμε μπαλάκια τη ζύμη και τα ακουμπάμε σ' ένα τάψι με απόσταση το ένα από το άλλο.
   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τα σφουγγαράκια της Τυρινής για 20 λεπτά.
    Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας το σε σιγανή φωτιά για 8-10 λεπτά και περιχύνουμε τα σφουγγαράκια μας.
   Τα ξαναψήνουμε για 3-5 λεπτά αλείφοντας τα κατά διαστήματα με το σιρόπι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί τους.
   

Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια