Αναδάσωση στα Τουρκοβούνια το Σάββατο 22-3-2014.

            Εμφάνιση ααP3220364a.JPG

             Μαραθωνοδρόμου 95, 15452 Ψυχικό                          
             τηλ.: 210 6794000, εσωτ. 752                                                Παρασκευή  28/3/2014
             e-mail : sdtourkovounia@gmail.com                                                                



                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναδάσωση στα Τουρκοβούνια το Σάββατο 22-3-2014.
                                                                                                                                                                                   
Ακόμα πιο «πράσινη» έγινε η περιοχή των Τουρκοβουνίων, ύστερα από τη δενδροφύτευση που διοργάνωσε το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και την Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ν. Ιωνίας. Η συγκεκριμένη αποτελεί την 8η κατά σειρά δενδροφύτευση που έχει πραγματοποιήσει ο  Σύνδεσμος από το 2008, που ιδρύθηκε.

Ο καλός καιρός βοήθησε στην προσέλευση μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας και πολλών μαθητών, οι οποίοι κατάφεραν να φυτέψουν πάνω από 1.000 δενδρύλλια στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας. Ο κόσμος από τους όμορους Δήμους συγκεντρώθηκε στην αναδασωτέα περιοχή, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης του ζωτικού πνεύμονα των Τουρκοβουνίων καθώς επίσης και στην ανάδειξη του χώρου αυτού ως χώρου αναψυχής και πρασίνου για την απόλαυσή του από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες αλλά και κατοίκους του λεκανοπεδίου.  

Το «παρών» στην εθελοντική αυτή δράση του ΣΠΑΤ  έδωσαν από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Μανιάτη, Δημοτικό Σύμβουλο Γαλατσίου και την Αντιπρόεδρο κα Ζωή Ράπτη, Δημοτική Σύμβουλο Φιλοθέης-Ψυχικού, από πλευράς  του Δήμου Γαλατσίου: ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Τσίρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Μαγκανάρης από πλευράς του Δήμου Ν. Ιωνίας: ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φώτης Τζομπάνογλου και Ιωάννης Κολμανιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης  Γλυνός και Νικόλαος Δακουτρός, ενώ τέλος από πλευράς του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού: οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Γαλάνης και Βύρων Σαμαρόπουλος. Επίσης στην αναδάσωση παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτριος Μαναός, πρώην Δήμαρχος Ψυχικού. Σημαντική ήταν η συνδρομή των μαθητών των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων των Δήμων μας, οι οποίοι με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους  έδωσαν  άλλη πνοή στην δενδροφύτευση. Την δράση αυτή ενίσχυσαν επίσης σημαντικά  με την παρουσία τους  Εξωραϊστικός Σύλλογος Πανοράματος «η Αγία Ειρήνη» με την Πρόεδρο κα Ειρήνη Μαθιού και ο  Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού με την Αντιπρόεδρο του κα Ελένη Χαρλαύτη.

Τα εύσημα δόθηκαν στον Δ/ντη της Δ/σης Περιβάλλοντος  του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Ανδρέα Κατσορίδα  και τους συνεργάτες του, καθώς και Υπηρεσίες Πρασίνου των Δήμων Γαλατσίου και Ψυχικού, οι οποίοι με την επίβλεψή τους και τις οδηγίες τους για την σωστή τοποθέτηση των φυτών βοήθησαν τους εθελοντές.


Ο Σύνδεσμος πρόκειται να συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων εθελοντικών δράσεων στα Τουρκοβούνια και τους επόμενους μήνες.     

Εμφάνιση αα220314- 170a.jpg

Εμφάνιση ααP3220347a.JPG

Εμφάνιση αα220314- 044a.jpg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια