Γράφει η
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου, Καλό Σαββατοκύριακο και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!
Σήμερα το μενού έχει ρυζόγαλο, ώστε να τελειώσει «γαλακτολαχταριστά» η Εβδομάδα.
Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «μελάτο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
1 λίτρο γάλα πλήρες
3 κρόκοι αβγών
120 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας μαστίχα κοπανισμένη
4 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
2 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το ρύζι και την κοπανισμένη μαστίχα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το ρυζάλευρο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε έξι πυρίμαχα μπολάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε νερό προσεκτικά στο ταψί, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να φτάσει περίπου στη μέση των μπολ (μπεν μαρί). Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 170 βαθμούς και μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα πάνω σε κάθε ρυζόγαλο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου, Καλό Σαββατοκύριακο και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!
Σήμερα το μενού έχει ρυζόγαλο, ώστε να τελειώσει «γαλακτολαχταριστά» η Εβδομάδα.
Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «μελάτο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
Το Ψητό Ρυζόγαλο της Τόνιας
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
3 κρόκοι αβγών
120 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας μαστίχα κοπανισμένη
4 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
2 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το ρύζι και την κοπανισμένη μαστίχα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το ρυζάλευρο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε έξι πυρίμαχα μπολάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε νερό προσεκτικά στο ταψί, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να φτάσει περίπου στη μέση των μπολ (μπεν μαρί). Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 170 βαθμούς και μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα πάνω σε κάθε ρυζόγαλο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!
0 Σχόλια