Ενδιαφέρουσα εκδήλωση – ημερίδα για τις επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας



   Με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησε ο κόσμος την εκδήλωση - ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Γαλατσίου με θέμα τις επιδράσεις της Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, την οποία διοργάνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της επιτροπής κατά των κεραιών Κωνσταντίνος Ν. Τσιρώνης σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα έρευνας του καθηγητή Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Λουκά Μαργαρίτη, ομότιμου καθηγητή, Τμήματος Βιολογίας.
   Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεραιών, ενώ μίλησαν με τη σειρά η καθηγήτρια Αικατερίνη Σκουρολιάκου και οι διδάκτορες κ. Αδαμαντία Φραγκοπούλου και κ. Αρετή Μαντά. Στο τέλος της ημερίδας, από την οποία διεξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, έγινε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σχετικές με τα κρίσιμα ερωτηματικά και ζητήματα που αφορούν στην ακτινοβολία.
   Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος στο χαιρετισμό που έκανε στην εκδήλωση τόνισε ότι: «πρέπει να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τον ιστό της πόλης και ειδικά από πυκνοκατοικημένες γειτονιές ή περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία. Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τις κεραίες στα δημοτικά συμβούλια του δήμου έχουν απόλυτο δίκιο καθώς είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό».
   «Ο Δήμος Γαλατσίου ξεκινά μια ενέργεια ενημέρωσης προς τους πολίτες για το φλέγον αυτό ζήτημα και ερευνά τις προϋποθέσεις αγοράς μηχανήματος μέτρησης ακτινοβολίας, καθώς και τους όρους τοποθέτησης, εντός των ορίων του, ενός συστήματος διαρκούς μέτρησης και ελέγχου της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στο περιβάλλον από διάφορες πηγές, όπως κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ κ.λπ.», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής κατά των Κεραιών Κ. Τσιρώνης.
   Επίσης, τόνισε ότι εάν ο Δήμος επιλέξει, μέσω των συλλογικών του οργάνων, αυτή τη λύση τότε με αυτό το σύστημα θα λαμβάνει δεδομένα επί 24ώρου βάσεως, τα οποία θα αποστέλλονται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με προφανή ωφέλεια για τους πολίτες του Γαλατσίου. «Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται στο μέγιστο η αρχή της πρόληψης από την βλαβερή μη ιονίζουσα ακτινοβολία διότι τα αποτελέσματα των παραπάνω μετρήσεων δημοσιεύονται σε συγκεκριμένο ιστοχώρο, όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ελέγχει τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τα οποία καταγράφονται στα σημεία μέτρησης», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.
   Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Νίκου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον Τομέα Υγείας Αθανάσιος Μπούρας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Τεχνική Υπηρεσία Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο δημοτικός σύμβουλος Αγαμέμνων Χριστοδούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαγκανάρης και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος δρόμος» Άρης Παπαδοκωστόπουλος . 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια