Συνταγή: Χριστουγεννιάτικο Στρούντελ Μήλου!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα και πάλι, φιλενάδες μου! Σήμερα λοιπόν το εορταστικό μενού, έχει Στρούντελ Μήλου και όπως καταλαβένεται, συνεχίζει να φοράει τα Γιορτινά του, ή μάλλον τα Μηλιά του!
  Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Χριστουγεννιάτικο» ταξίδι μας, με προορισμό το χωριό του Άη Βασίλη!






Χριστουγεννιάτικο Στρούντελ Μήλου!

Υλικά 

2 πακέτα σφολιάτα
2 κιλά μήλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
2 φακελάκια κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 κουταλιές κορν φλάουρ
Χυμό μισού λεμονιού
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα


Εκτέλεση

   Καθαρίζουμε τα μήλα κρατώντας τη φλούδα και τα κουκούτσια τους. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε τουλπάνι τη φλούδα και τα κουκούτσια τους.
   Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, το τουλπάνι καλά κλεισμένο, τη ζάχαρη, τη καρυδόψιχα χοντροκομμένη, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζανιού νερό. Τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς όμως να διαλυθούν. Αφαιρούμε το τουλπάνι και με μια τρυπητή κουτάλα όλα τα υλικά, αφήνοντας στην κατσαρόλα όλο το ζουμί. Το ζουμί που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι περίπου 1 1/2 φλιτζάνι. Αν είναι λιγότερο από αυτή τη ποσότητα, συμπληρώνουμε την υπόλοιπη με νερό. 
   Έχοντας στην κατσαρόλα μας 1 1/2 φλιτζάνι υγρό, παίρνουμε το μισό και το αφήνουμε να κρυώσει. Διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ και μετά το προσθέτουμε στο υπόλοιπο υγρό ανακατεύοντας διαρκώς και βάζοντας ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στα υλικά που έχουμε βράσει και τα ανακατεύουμε όλα μεταξύ τους. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε και αυτό στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας για άλλη μία φορά.
   Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και μοιράζουμε τη γέμιση σε κάθε ένα από τα τέσσερα φύλλα πασπαλίζοντας με κανέλα. Κλείνουμε καλά βρέχοντας τα δάχτυλά μας με λίγο νερό τη σφολιάτα στο σημείο της ένωσης και πατώντας την στις άκρες. Βάζουμε το στρούντελ σε ταψιά στρωμένα με άκαυστη αντικολλητική κόλλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε από πάνω τα στρούντελ σαν νυχιές γάτας.
   Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να ανοίξουν οι τομές στην πάνω πλευρά.
   Τα στρούντελ τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη που την ρίχνουμε όταν είναι σχετικά κρύα.



Καλή μας επιτυχία και καλή μας Χριστουγεννιάτικη
 Όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια