Ημερίδα με θέμα : «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας» πραγματοποιήθηκε στο Ζ' Παιδικό Σταθμό

Ημερίδα με θέμα : «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας» πραγματοποιήθηκε στο Ζ' Παιδικό Σταθμό

   Κάθε χρόνο τα εμβόλια προλαβαίνουν 3.000.000 θανάτους και αποτρέπουν 750.000 αναπηρίες παιδιών (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)
   Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Γαλατσίου, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας NewEventGeneration, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Γονείς των Παιδικών/Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέμα:
Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών.
Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας
στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Γαλατσίου, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.
   Συντονιστής της Εκδήλωσης ήταν ο κύριος Αθανάσιος Μπούρας, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Δήμου Γαλατσίου. Ο κύριος Μπούρας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κυρίου Κυριάκου Τσίρου και ευχαρίστησε το Διαδημοτικό Δίκτυο για την ενημερωτική αυτή εκδήλωση, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους γονείς να καταγράψουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον παιδικό εμβολιασμό και τη σημασία του στην προστασία τόσο των παιδιών όσο και του περιβάλλοντός τους, από σοβαρά και επικίνδυνα για την υγεία νοσήματα. Παραβρέθηκε επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό η κυρία Γεωργία Κιτσίνη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου.
    Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο κύριος Μάριος Ανδρέου, Παιδίατρος, ο οποίος αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα εμβόλια παιδιών και εφήβων και επισήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μη εμβολιασμένα άτομα, από νοσήματα όπως η γρίπη, ο πνευμονιόκοκκος, ο κοκκύτης κ.α. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα εμβόλια σώζουν 3 εκατομμύρια ζωές ετησίως και προστατεύουν 750.000 παιδιά από επερχόμενες αναπηρίες. Αναφέρθηκε ακόμη στο φόβο μερικών γονέων να εμβολιάσουν το παιδί τους γιατί υπάρχει η πιθανότητα επιπλοκών, λέγοντας ότι οι επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν είναι σπανιότατες και ακόμη πιο σπάνιες είναι εκείνες που μπορεί να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμο πρόβλημα στο παιδί. Από την άλλη πλευρά όμως, αν δεν εμβολιαστεί το παιδί και αρρωστήσει, τότε ο κίνδυνος των επιπλοκών είναι μεγάλος και η πιθανότητα θανάτου υπαρκτή. Τέλος, ο κύριος Ανδρέου τόνισε ότι για να είναι αποτελεσματικό ένα εμβόλιο πρέπει να γίνεται μαζικά ο εμβολιασμός, στη σωστή δοσολογία και στην κατάλληλη ηλικία, αλλά και να τηρούνται αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα όταν χρειάζεται επανάληψη.
   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που έθεσαν οι γονείς στο γιατρό και με το συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση για τη δημιουργία του απαραίτητου τείχους προστασίας του πληθυσμού.


Πηγή: http://www.galatsi.gov.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια