«Σφαγή» μεταξύ Στουρνάρα και Μορς!

 


Γράφει ο
Πλούταρχος Πάστρας
Αρχισυντάκτης-Δημοσιογράφος

  Με μεγάλη ένταση κύλισε η προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του εκπροσώπου της ευρωζώνης στην Τρόικα Ματίας Μορς, λόγω της αμφιβολουμένης επιστροφής της στην Ελλάδα, για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων από την Τρίτη.
   Ας δούμε, όμως, πρώτα απ'όλα τι ακριβώς έχει συνέβη. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, λοιπόν, κάποιοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, άρχισαν να διανέμουν προς όλες τις κατευθύνσεις «βάσιμες»πληροφορίες, ότι η Τρόικα πιθανώς θ' αναβάλει την προγραμματισμένη επιστροφή της στην Ελλάδα.
   Την Πέμπτη, όμως, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το θρίλερ, αφού τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, ανέφερε ότι παγώνει η επιστροφή. Βεβαίως ήρθε γρήγορα η απάντηση από του Υπουργείο Οικονομικών. το οποίο δήλωσε ότι όλα αυτά είναι «ανοησίες», διαβεβαιόνοντας ότι η Τρόικα θα επιστρέψει την Δευτέρα, διότι για την Τρίτη έχουν κλειστεί ήδη τα  ραντεβού μεταξύ τους.
   Λίγο ποιο μετά, όμως, ένας εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, δήλωσε ότι η επιστροφή της Τρόικας θα πραγματοποιηθεί «μόλις λάβουν τις πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τις συνομιλίες».
   Την Παρασκευή,το ποτήρι, όμως, ξεχείλισε με τις νέες δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν Σαντάλ Χιουζ, οι οποίες ήταν ανάλογες με τις προηγούμενες, κάνοντας έξαλλο τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διαμήνυσε στις Βρυξέλλες να σταματήσουν όλες αυτές οι δηλώσεις και ότι πρέπει να «μαζέψουν» γρήγορα τους εκπροσώπους τους, ώστε να δοθεί ένα τέλος σ' αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι.
   Τελικά, μετά από την παρέμβαση του υπουργού  οικονομικών, επιτέλους έγινε η πολυπόθητη δήλωση, ότι η Τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα!
   Εν κατά κλείδι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, όλα αυτά έγιναν, επειδή, η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα για το 2014, διότι τα φορολογικά έσοδα θα είναι πολύ υψηλότερα από τα προβλεπόμενα, ενώ η Τρόικα έχει πολύ μεγάλες αμφιβολίες γι αυτό. Οπότε, η εβδομάδα της διαπραγμάτευσης, η οποία άρχισε κι επισήμως σήμερα, προβλέπεται να είναι κι αυτή πολύ επεισοδιακή!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια