ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: «Λουκέτο» στο Άλσος Βεΐκου!



Γράφει ο
Πλούταρχος Πάστρας
Αρχισυντάκτης-Δημοσιογράφος

  Με δελτίο τύπου, εχθές το πρωί, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου, κι επισήμως, μας ενημέρωσε ότι το Άλσος Βεΐκου σύμφωνα με τις επιταγές της Κυβέρνησης, και διαμέσου της δικαστικής οδού, κλείνει οριστικώς, αφού όλοι όσοι δούλευαν σ΄αυτό, οδηγούνται στο «λογιστήριο».
  Επίσης, αναφέρεται, ότι ο Δημοτικός Οργανισμός, είχε προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο και εξασφάλισε τ' απαραίτητα χρήματα, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, για να συνεχίσει η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων στο Άλσος Βεΐκου.
  Αυτή η είδηση δυστυχώς, ήρθε να επαληθεύσει την φημολογία που αιωρούνταν τον τελευταίο καιρό, στον ουρανό του Γαλατσίου, ότι το Άλσος Βεΐκου κινδυνεύει να κλείσει, λόγω της απόλυσης ολόκληρου του προσωπικού του.
  Επακόλουθο ήταν, να φέρει και  μεγάλη αναστάτωση-δυσαρέσκεια σε όλους εμάς τους Γαλατσιώτες, επειδή το Άλσος, δεν είναι μόνο ένας πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας, αλλά κι ένας τόπος ψυχαγωγίας και άθλησης ειδικά για τα παιδιά μας!
   Πολλά, ήταν και τα σχόλια στα social media, τα οποία προκαλούσαν πολλές αντιπαραθέσεις μεταξύ των Γαλατσιωτών, διότι, εκτός από την άποψη τους, παρέθεταν και διάφορες προτάσεις για το πως από εδώ και πέρα θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το Άλσος μας.
 Τώρα, η δικιά μας άποψη είναι ότι, το «λουκέτο» στο Άλσος, όχι μόνο είναι αδικαιολόγητο, αλλά οδηγεί στην ανεργία, όλο το προσωπικό που εργαζότανε σ' αυτό, επιβαρύνοντας μ΄αυτό τον τρόπο, ακόμη περισσότερο την ανεργία που ταλανίζει τον Δήμο μας.
   Όσον, αναφορά τα μέτρα που έχει πάρει ο Οργανισμός, με πρώτη ματιά φαίνονται πολύ θετικά, αλλά με μία δεύτερη, μας δημιουργείται η απορία κατά πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσουν να είναι, διότι, δεν αναφέρεται πουθενά, από ποιους πόρους θα μπορέσουν ν' αντληθούν τ' απαραίτητα χρήματα για την ομαλή και σωστή λειτουργία του Άλσους μας, αλλά και για την εξυπηρέτηση της μηνιαίας μισθοδοσίας των υπαλλήλων που θα εργάζονται σ΄αυτό.
  Τέλος, εμείς από την μεριά μας, παραμένουμε πολύ επιφυλακτικοί ως προς τις δεσμεύσεις του Δημοτικού Οργανισμού, μέχρι να δούμε τα «θα» να γίνουν πραγματικότητα, γιατί όπως έχει δείξει η ιστορία, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, τελικά είναι «κούφιες υποσχέσεις»!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια