«Θεόφιλος»:Τι είναι και τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα;

  


  O Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Θεόφιλος» από την ίδρυση του το 2004 έχει καταφέρει γιγαντιαία άλματα προς την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του και καθημερινά βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία, που με αργούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα του έργου και την υπευθυνότητα με την οποία ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ χειρίζεται το θέμα.
  Η στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια είναι το ουσιαστικότερο βήμα προς την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και όλα τα μέλη, φίλοι, εθελοντές, χορηγοί και δωρητές του Οργανισμού έμπρακτα συμβάλλουν με τις προσφορές τους, την εργασία τους και τις ευγενικές τους προθέσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
  Ένας σύντομος απολογισμός της δράσης και των προγραμμάτων του Οργανισμού έχει ως εξής:

Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης :

 Ένας από τους βασικότερους τομείς στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας είναι οι αποστολές στην επαρχία ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμός, σχολικά είδη,παιχνίδια) τα οποία συλλέγει ο Οργανισμός από δωρητές και χορηγούς. Στα 7 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού έχουν σταλεί πάνω από 25.000 δέματα  στην επαρχία σε πολύτεκνες οικογένειες και χιλιάδες ακόμη σε πολύτεκνες οικογένειες στην Αθήνα με το συνολικό κόστος να ξεπερνά το 1.500.000 εκατομμύριο ευρώ σε αξία και κόστος μεταφοράς. Όσοι από τους φίλους και τα μέλη θέλουν να προσφέρουν είδη θα πρέπει να συνεισφέρουν και ένα μικρό χρηματικό ποσό για τα μεταφορικά έξοδα, καθώς όλα μας τα είδη αποστέλλονται στην επαρχία και τα έξοδα αυτά δεν καλύπτονται από  χορηγό.

Aποστολές Αγροτικών Προϊόντων : 

  Στα πλαίσια ενίσχυσης των αγροτικών περιοχών και δραστηριοτήτων ο Οργανισμός εντός του 2007 αγόρασε 30 πρόβατα, ως ενίσχυση για πολύτεκνη οικογένεια κτηνοτρόφων στην περιοχή του Νομού Σερρών. Επίσης προέβη στην αγορά 20 τόνων πατάτας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράμας που στείλαμε στις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Άρτας, και αντίστοιχα την αγορά 20 τόνων πορτοκαλιών που αγοράσαμε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρτας και στείλαμε σε πολύτεκνες οικογένειες στην περιφέρεια του νομού Δράμας. Το κόστος αυτών των δραστηριοτήτων ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και θα επαναλαμβάνεται εφόσον βρίσκεται χορηγός.

Δανειστικές Βιβλιοθήκες:

   Ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει δανειστικές βιβλιοθήκες σε Συλλόγους Πολυτέκνων, τις οποίες εμπλουτίζει συνεχώς με νέα βιβλία που προσφέρονται από ιδιώτες και εκδοτικούς οίκους. Οι αποστολές σε βιβλία εντός του 2007 ξεπερνούν τα 100 κιβώτια και στον προγραμματισμό του 2008 θέλουμε να προσθέσουμε και την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών στις τοπικές βιβλιοθήκες. Και σε αυτήν την περίπτωση, όποιος θέλει να προσφέρει βιβλία/υπολογιστές και περιφερειακά συστήματα θα πρέπει να καταβάλει και ένα μικρό ποσό για τα μεταφορικά έξοδα καθότι αποστέλλονται δωρεάν στους Συλλόγους πολυτέκνων της επικράτειας.

Κοινωνική Υπηρεσία: 


  Η Υπηρεσία λειτουργεί από την ίδρυση μας με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών, διασύνδεση εξυπηρετούμενων οικογενειών με φορείς κοινωνικών προγραμμάτων, συνηγορία υπέρ οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια. Η Υπηρεσία λειτουργεί με επικεφαλή την κοινωνική μας λειτουργό κυρία Αδαμοπούλου και εθελοντές κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες για την εγκυρότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των οικογενειών.Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 10 π.μ. με 5 μ.μ. με την κοινωνική μας λειτουργό κυρία Αδαμοπούλου στο κινητό  694.55.87.121.  Καθημερινά δεχόμαστε πλειάδα τηλεφωνημάτων από όλη την Ελλάδα και εξυπηρετούμε εκατοντάδες οικογένειες στους διάφορους τομείς που καλύπτουμε. 

Προγράμματα Αναδοχής:

  Μέλη και φίλοι του Θεόφιλου γίνονται ανάδοχοι μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής αναδοχής του Οργανισμού, είτε με τη βάπτιση παιδιού από πολύτεκνη οικογένεια , είτε με την οικονομική στήριξη παιδιού ή φοιτητή από πολύτεκνη οικογένεια στέλνοντας κάθε μήνα, μέσω του Θεόφιλου, 100 ευρώ. Το Πρόγραμμα προς το παρόν έχει σταματήσει λόγω ελλείψεως οικονομικών πόρων και στις οικογένειες αντί οικονομικής ενίσχυσης  με τα χρήματα που συγκεντρώνονται αγοράζονται και προσφέρονται τρόφιμα κάθε βδομάδα σε 200 οικογένειες του Νομού Αττικής.

Έκτακτη Οικονομική ενίσχυση: 

  O Θεόφιλος προσφέρει χρηματική βοήθεια σε παιδιά πολυτέκνων πού αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα υγείας εφόσον έχουμε την οικονομική δυνατότητα και την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Τομέας Προστασία του Αγέννητου Παιδιού:

  Ο "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την κυοφορούσα μητέρα που αντιμετωπίζει το δίλημμα ή που δεν έχει στήριξη από το οικογενειακό της περιβάλλον μέσω της ψυχολογικής και οικονομικής βοήθειας που παρέχουμε καθώς και με την παραπομπή της κυοφορούσας σε άλλους αντίστοιχους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Ο Οργανισμός έχει εκδώσει το ενημερωτικό φυλλάδιο «Μαμά ζω και ας μη το ξέρεις..» το οποίο διανέμει δωρεάν και αρχικώς τύπωσε 300.000 αντίτυπα και συνεχίζει να εκτυπώνει εφόσον βρίσκονται οικονομικοί χορηγοί.

Νομικές συμβουλές: 

  O Οργανισμός προσφέρει νομικές συμβουλές σε πολύτεκνες οικογένειες και μητέρες, μέσα από μία υπηρεσία στελεχωμένη από ομάδα διακεκριμένων εθελοντών νομικών.

Δίκτυο Προώθησης Βιοκαλλιεργειών και Προϊόντων:

  Επειδή η βιωσιμότητα της Ελληνικής υπαίθρου στηρίζεται στην διορατικότητα και την ανάγκη προσαρμογής των καλλιεργειών μας στις απαιτήσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς έχουμε ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε πέντε Νομούς της χώρας μας, το οποίο θα επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες περιοχές, για τη προώθηση των βιοκαλλιεργειών και την σωστή παρουσίαση των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές. Εντός ενός προγράμματος συγχρηματοδοτούμενου από την ευρωπαϊκή ένωση έχουμε δημιουργήσει μια ενημερωτική ιστοσελίδα (www.bio-diktio.gr) μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες αλλά και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και με τον ειδικό γεωπόνο για προβλήματα και λύσεις εντός ενός δικτύου επικοινωνίας. Επίσης ο Οργανισμός έχει εκδώσει και τον Οδηγό Βιοκαλλιεργειών ο οποίος διανέμεται δωρεάν σε παιδιά και νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν . 
(Προς το παρόν το δίκτυο αυτό δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.)

Το Σπίτι της Πολύτεκνης Οικογένειας στην Τήνο: 

  O Θεόφιλος, για να εκπαιδεύσει τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, κτίζει ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο, πού θα προσφέρει στα παιδιά αυτά επιστημονική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα βιολογικών και οικολογικών καλλιεργειών. Έτσι τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομικά το μέλλον τους, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. 

(Η δράση έχει ανασταλεί λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.)Εκδόσεις:

  O Θεόφιλος έχει εκδώσει  δύο βιβλία για την ενημέρωση των πολυτέκνων και τριτέκνων. Πρόκειται για τον Οδηγό Πληροφοριών-Παροχών για τις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες Οικογένειες.
  Το 2008 προσθέσαμε και τον Οδηγό Βιολογικών Καλλιεργειών που έγραψε ο γεωπόνος Χρήστος Μπριασούλης με τον τίτλο "Βιολογική Γεωργία - ΒασικέςΓνώσεις". Γενικά όλες οι εκδόσεις διότι διανεμήθηκαν δωρεάν έχουν εξαντληθεί.  Επίσης, ο ''Θεόφιλος''  έχει επιμεληθεί την παραγωγή του DVD Δημογραφικό - Ελλάδα Ώρα Μηδέν και το τμήμα της Προστασίας Αγέννητου Παιδιού διανέμει το DVD « Το Θαύμα της Ζωής». Εφόσον βρεθεί οικονομικός χορηγός θα επαναληφθούν οι εκδόσεις.

Τράπεζα αίματος:

 O Θεόφιλος έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος για τις ιατρικές ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών. Δώστε αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας την εκεί αιμοδοσία ότι το αίμα προορίζεται για την Τράπεζα Αίματος του Θεόφιλου, πού βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Θυμηθείτε: 5 λεπτά μπορούν να σώσουν μία ζωή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια