Η Συνταγής της Εβδομάδας: Η Μηλόπιτα της Τόνιας!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και συμπαθάτε με γιατί έλειψα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η γριπούλα είχε άλλα σχέδια για του λόγου μου. Έτσι, σήμερα αποφάσισα να σας γλυκάνω με μία εύκολη συνταγούλα! Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «ζαχαρωτό» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!



Η Μηλόπιτα της Τόνιας

Υλικά 

Για την Γέμιση

6 μήλα
Μία κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
Μία κ.σ. κανέλα 
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Για την Ζύμη

4-5 Αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  Βουτυρώνουμε το ταψί, πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. 
   Έπειτα, σ' ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα τα μήλα
   Μετά, σε ένα μπολ χτυπάμε τ' αυγά με τη ζάχαρη ν' αφρατέψουν, προσθέτουμε την βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι, συνεχίζοντας να χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.
   Τέλος, ρίχνουμε και το δεύτερο μείγμα στο ταψί με τα μήλα και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 Βαθμούς Κελσίου, ψηνοντάς το για 30 με 40 λεπτά.


Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια