Τα Λαδερά Μπισκότα της Τόνιας!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου, πέρασε άλλη μία βροχερή εβδομάδα και πάλι είμαστε μαζί. Σήμερα λοιπόν το μενού, περιλαμβάνει Λαδερά Μπισκότα! Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «λαδωμένο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!




Τα Λαδερά Μπισκότα της Τόνιας

Υλικά 

Για την Γέμιση

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1 χαρτάκι ξερή μαγιά


Εκτέλεση

  Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτοντας την κανέλα και το αλάτι. Στο 1/4 ενός φλιτζανιού με ζεστό νερό αναμιγνύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περιμένοντας μέχρι να φουσκώσει.
   Έπειτα, φτιάχνουμε μια τρύπα στο "βουναλάκι" με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. 
   Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Την τοποθετούμε σ' ένα λαδωμένο μπολ, την καλύπτουμε με μία μεμβράνη και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. 
   Μετά, χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα λουκάνικου και το χαράζουμε βαθιά. 
   Τα αφήνουμε να 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, για 25 με 30 λεπτά.
   Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το κάθε λουκάνικο.Στη συνέχεια τοποθετούμε το κάθε μπισκότο με την κομμένη μεριά πάνω στο ταψί.
   Τέλος, τα ψήνουμε για 30 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να στεγνώσουν καλά και να γίνουν τραγανά!
    




Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια