Τσιπουροκούλουρα

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Επιτέλους, φιλενάδες μου ήρθε η ώρα να εγκαινιάσουμε την νέα στήλη μας, που αφορά εξ' ολοκλήρου όλες εμάς τις Νοικοκυρές. Ας ξεκινήσει λοιπόν το «μεθυστικό» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!


Τσιπουροκούλουρα

Υλικά 

1 & 1/2 λάδι

3/4 της κούπας ζεστό νερό
3/4 της κούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
6 κούπες αλεύρι (όσο πάρει)
1 κρασοπότηρο τσίπουρο

Εκτέλεση

  Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το νερό και τ' ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μέσα στο τσίπουρο ρίχνουμε την σόδα για να διαλύσει και το ρίχνουμε κι αυτό. Βάζουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο κι ανακατεύουμε, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι. Προσέχουμε το ζυμάρι να μην γίνει πολύ σφικτό. Η ζύμη μας είναι έτοιμη για να την πλάσουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε. 
  Τα βάζουμε σ΄ ένα ταψί, αφού τα έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου, για είκοσι έως εικοσιπέντε λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια